Left Fortsätt handla
Din beställning

Din varukorg är tom

FILOSOFI

Hustopias pelare byggnadsvårdekobygg & återbruk, och hållbar livsstil kan kokas ner till samma filosofi...
Att med respekt och på ett hållbart sätt använda jordens resurser för att ta bra hand om vårt hem, hemmiljö och vår kropp.

Vi tycker det är viktigt att kunna stå för produkterna i vårt sortiment. Vid sammanställning av vårt sortiment hanterar vi därför för oss viktiga kriterier och ser vid inköp till att produkterna i högst möjliga mån uppfyller en och eller helst flera av dessa.

Du känner lätt igen vilka kriterier produkten enligt oss uppfyller med 2 bokstavskoder vid varje produkt. På detta sätt vill vi även för dig som kund underlätta välja utifrån dina egna kriterier.

KD:  Av hög kvalitet och eller tidlös design som håller och kan älskas länge eller som räcker länge vid användning och är därav bättre för jorden och din plånbok
ÄM:  Gjord av 'äkta' och ärliga materialer som glas, metal, trä eller andra organiska material som är sunda för oss och vårt hem
FS:   Fairtrade för bättre villkor för tillverkare eller på ett annat vis tillverkad med schysta sociala avtal eller projekt. 
ÅB:  Återbruk för att inte tillverka i onödan 
ZW:  Zero Waste / lätt recyclerbar så vi slipper onödig plast och svår recyclerbar förpackningsmaterial och belasta jorden i onödan
EM:  Ekologisk, miljömärkt eller miljövänlig så jorden och vi mår bra
TL:  Tillverkningsland Målet är att nämna tillverkningsland vid varje produkt vi har i vår hållbar livstil sortiment och även var möjligt i byggnadsvård och ekobygg kollektionerna. Vi väljer helst produkter tillverkad i Sverige eller åtminstone Västeuropa för att minska transport och tillverkningsland nämns vid varje produkt. (OBS tex vissa delar av en produkt kan ändå vara tillverkad annanstans pga att det inte tillverkas lokalt) Vissa produkter tar vi ändå upp i vårt sortiment från andra länder i världen när de uppfyller flera av ovannämnda kriterier. Vi letar dock konstant efter leverantörer i Europa som kan leverera samma produkt och är väldigt tacksamma för tips. 

Vi ser till att vår förpackningsmaterial är ekocertifierade och eller lätt nedbrytbar och undviker använda tex plasttejp där vi kan.

Tillsammans med dig vill vi göra skillnad med genomtänkta val och genom att rösta med våra pengar. 

I längden vinner vi alla på att jorden och alla hennes varelser mår bra!

Vi är väldigt glada för om du delar med dig om tips om produkter eller tillverkare som du tror kan passa i vårt sortiment :-).
Du får även gärna meddela oss var vi kan bli bättre!